Is Bromazepam een slaapmiddel

Waarom gebruik je Bromazepam als slaapmiddel

In Nederland zijn er heel veel slaapmiddelen verkrijgbaar. Toch zien we dat best veel mensen kiezen voor Bromazepam. Dat vinden we best bijzonder, want dit middel is vaak niet de eerste keuze van artsen. Hoe zit dat precies en waarom is dit medicijn zo mateloos populair? Wij zochten het uit en duiken er dieper in dit artikel. Meer weten over slaapmedicijnen? Je leest er meer over op onze site.

Is Bromazepam een slaapmiddel

Het bijzondere aan Bromazepam is dat het geen direct slaapmiddel is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Zopiclon en Zolpidem is het een angstonderdrukker en benzodiazepine.

Ondanks dat het geen slaapmiddel is kan het wel helpen om beter te slapen. Vooral mensen met slaapstoornissen die ontstaan vanuit angst en mentale stress kunnen een ontspannen nachtrust ervaren met dit medicijn. Twijfel jij over

Bromazepam chemische structuur.

Bromazepam dosering

Deze ‘slaapmedicatie’ komt in verschillende doseringen. Wij raden altijd aan om goed te letten op de bijsluiter en alleen de dosering in te nemen die bedoeld is voor jou. Weet je niet precies hoe veel je in moet nemen? Neem dan eens contact op met je huisarts. Deze kan samen met jou zonder oordeel dit bekijken. Over het algemeen wordt dit medicijn geleverd in de volgende doseringen:

  •  3mg
  • 6mg

Bromazepam ervaringen

Niet iedereen heeft dezelfde ervaringen met dit medicijn. Juist omdat het voor zowel angststoornissen, sociale fobie en als slaapmiddel wordt gebruikt kan de ervaring erg uiteen lopen. Om welke reden je dit ook slikt, dit medicijn kan bijwerkingen met zich meebrengen.

Bromazepam bijwerkingen

Ook dit medicijn kan bijwerkingen met zich meebrengen. Slik jij het vaker dan sporadisch? Wees dan alert op bijwerkingen die je kan ervaren. Lang niet iedereen krijgt hier last van, maar de mensen die dit wel krijgen doen er goed aan over te stappen naar een ander middel. Veel voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Een suf gevoel
  • Snurken
  • Spierzwakte
  • Wazig zien

Bromazepam kopen online

Direct een betere nachtrust of je angstgevoelens onder controle krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om Bromazepam te kopen. Dit kan op twee manieren:

  1. Via je huisarts een recept aanvragen.
  2. Direct online Bromazepam kopen via de online apotheek
 
Beide opties werken goed. Ben je niet goed te been of heb je een druk leven? Dan kan het moeilijk zijn om langs je huisarts te gaan. Best lastig, want zonder recept kan je niet bij je eigen apotheek dit medicijn ophalen. Gelukkig bestaat hiervoor een alternatief via de online apotheek.

Medicijnen zonder recept kopen

Online apotheken zijn zoals de naam doet vermoeden een online distributeur van medicatie. In tegenstelling tot de lokale apotheek heb je bij deze instanties geen recept nodig om je bestelling te plaatsen en te laten bezorgen. Juist daarom is het wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbar, professionele apotheek.

Verantwoord medicatie gebruiken

Een gezond lichaam gaat op een verantwoorde manier om met medicatie. Dit geldt ook zeker voor dit medicijn. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter aandachtig door en bekijk de eventuele werking van dit medicijn met betrekking tot jouw gezondheid.

Uw arts kan altijd helpen

Heb je vragen of problemen met dit medicijn? Dan kan je huisarts je altijd helpen. Ook als je het hebt gekocht via een online apotheek en niet via je eigen huisarts kan die je graag helpen zonder problemen. Een arts bekijkt de werking van medicatie met jouw gezondheid, en kan bijvoorbeeld een afbouwschema opstellen.

Pas op voor afhankelijkheid

Alle vormen van slaapmedicatie brengen een risico van afhankelijkheid met zich mee. Alhoewel dit bij dit medicijn meevalt is de kans niet nul. Merk je enige vorm van afhankelijkheid, probeer dan zo snel mogelijk af te bouwen. Je kan niet in één keer stoppen, raadpleeg je huisarts voor meer advies hierover.