Xanax als slaapmiddel gebruiken

Waarom gebruiken mensen Xanax als slaapmiddel

Op tijd in bed liggen, een goede nachtrust en ontspannen wakker worden. Voor veel mensen is dit heel normaal. Toch zijn er steeds meer mensen die last hebben van slaapproblemen. Een deel hiervan gebruikt Xanax om beter te slapen. Maar wat is dit eigenlijk en is het geschikt als slaapmiddel?

Wij van Slapenvoormedicatie vroegen ons dit ook af en zijn er dieper in gedoken. In dit artikel leggen we je uit hoe het precies zit en hoe Xanax een geschikte keuze voor jou kan zijn. Meer weten over de verschillende slaapmiddelen die beschikbaar zijn en effectief zijn voor jouw slaap? Je vindt ze allemaal beschreven op onze artikelenpagina.

Wat is Xanax precies

Xanax is de bekende merknaam voor het medicijn Alprazolam. Dit is kalmerend middel dat behoort tot de groep medicijnen genaamd Benzodiazepinen.

Xanax (ook Alprazolam genoemd) wordt gekenmerkt door de rustgevende, spierontspannende werking die het heeft.

Het wordt vaak voorgeschreven door artsen in het geval van:

  • Angststoornissen
  • Paniekaanvallen.
  • Gespannenheid
 
Belangrijk hierbij is dus dat Xanax niet wordt voorgeschreven bij slaapproblemen.
De chemische structuur van Alprazolam, beter bekend als Xanax.

Dit is de geschikte Xanax dosering

Xanax komt in veel verschillende doseringen, maar slechts een paar hiervan zijn gangbaar. Verreweg de populairste opties zijn:

  • Alprazolam 1mg
  • Alprazolam 2mg

Xanax als slaapmiddel gebruiken

Ondanks dat Alprazolam officiëel geen slaapmedicijn is gebruiken veel mensen het hier wel voor. Dit komt omdat veel slaapproblemen ontstaan vanuit gespannenheid of angst. Juist doordat deze medicatie dit effectief kan reguleren ervaren veel mensen hier een betere nachtrust door. Overweeg jij Xanax te gaan gebruiken om beter te kunnen slapen, houd er dan rekening mee dat er ook andere slaapmedicijnen zijn die deze rol mogelijk beter kunnen vullen.

Dit zijn de Xanax bijwerkingen

Alprazolam komt met een aantal bijwerkingen waarvan het merendeel bijna niet voorkomen. Bij ongeveer 30% van de gebruikers kan een vorm van sufheid ontstaan gedurende de actieve periode dat dit medicijn actief is. Bij een heel klein deel van de gebruikers (1%) kan ook verminderde coördinatie, spierzwakte en een trager denkvermogen ontstaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer bijwerkingen die relevant kunnen zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Daarom raden we je aan om voor gebruik altijd de bijsluiter aandachtig door te nemen. Bij vragen of twijfels kan een huisarts je onpartijdig adviseren.

Zo kan je het beste Xanax kopen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit medicijn niet te koop in de winkel of bij de drogist. Alleen gespecialiseerde apotheken kunnen Alprazolam aanbieden. Daarom heb je 2 opties om Xanax te kopen:

Via een recept van je dokter of via een online apotheek.

Ook te koop zonder recept

Ben jij niet in staat om langs een huisarts te gaan voor een recept? Dan kan je ook Alprazolam bestellen via een online apotheek, Dit zijn bedrijven met dezelfde kwaliteit en service als je eigen apotheek, maar dan met alle voordelen van online winkelen. Je hebt geen recept nodig en je medicatie wordt discreet verstuurd per post. Lijkt jou dit wat? Dan raden we je aan om onze favoriete online winkel te gebruiken.

Pas op voor afhankelijkheid

Gebruik jij deze medicatie al een tijdje, bijvoorbeeld om beter te slapen? Dan kan het zijn dat er gewenning of zelfs afhankelijkheid ontstaat. Dit is een situatie waarin je niet meer zonder een dosis kan en je lichaam letterlijk afhankelijk wordt van de actieve stoffen die deze pillen overdragen.
 
In dat soort gevallen is direct stoppen met Xanax niet aan te raden, omdat je dan last gaat krijgen van ontwenningsverschijnselen. Een langzaam afbouwschema zal de beste resultaten leveren. Een huisarts kan zo’n schema voor je opstellen, ook als je zonder recept medicijnen hebt gekocht.