Dit moet je weten over Zolpidemtartraat

Er zijn veel mensen in Nederland die ’s nachts moeite hebben met slapen. Sommige mensen liggen door slapeloosheid urenlang wakker. Anderen hebben door slaapproblemen moeite om de nacht door te slapen. Ben jij één van deze Nederlanders? Dan bestaat er een grote kans dat je naar Zolpidem aan het kijken bent als slaapmiddel.

Vooral mensen die voor het eerst een slaapmiddel gebruiken kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel producten en dan heeft men het ook nog eens over zowel Zolpidem als Zolpidemtartraat. Wat zijn deze producten, hoe werken ze en wat zijn precies de verschillen? In dit artikel duiken wij dieper in deze vragen zodat jij een weloverwogen keuze kan maken op het gebied van slaapmedicijnen. Meer weten over de verschillende slaapproducten? Lees dan ook eens onze andere artikelen voor duidelijke informatie over alle slaaptabletten die in Nederland te koop zijn.

 

Zolpidem tartraat, wat is het en hoe werkt het?

Zolpidemtartraat is een sterk slaapmiddel dat bijna altijd geleverd wordt in tabletvorm. Het wordt gebruikt bij mensen die moeite hebben met slapen of last hebben van slaapstoornissen. Een gebrek aan slaap kan verschillende oorzaken hebben:

  • Stress of paniek voor het slapen.
  • Fysieke pijn.
  • Geluidsoverlast.
  • Wakker liggen vanwege nare gebeurtenissen.
 
Natuurlijk zijn er nog meer oorzaken voor slaapproblemen en slaapstoornissen. Heb jij last van één van de bovenstaande situaties, of is er een andere reden waarom jij moeite hebt met slapen? Dan kan dit medicijn de uitkomst zijn die je zoekt. Voordat je aan dit medicijn begint raden we je aan om je goed in te lezen zodat je precies weet wat het is en waar je op moet letten. 
 
Zolpidem is in essentie een spierverslapper die de prikkels richting je hersenen kan reguleren. Het effect is simpel maar doeltreffend: mensen die dit medicijn slikken zullen binnen 30 minuten ontspannen kunnen slapen

 

Zolpidem en Zolpidemtartraat, wat is het verschil?

Deze twee termen komen vaak langs, maar wat is precies het verschil? In de praktijk zijn deze twee producten exact hetzelfde. De term tartraat slaat op de chemische structuur van dit middel. Juist omdat deze wetenschappelijke benaming een hele mond vol is wordt vaak de afgekorte variant ‘Zolpidem’ gebruikt bij artsen, gebruikers en zelfs op verpakkingen.

 

 

Zolpidemtartraat. Dit is hetzelfde als Zolpidem, zie de overeenkomende chemische structuur.

Kan je Zolpidem bij Kruidvat kopen?

In Nederland zijn er verschillende manieren om medicijnen te kopen. De meest laagdrempelige manier is dan ook om je medicatie bij een drogist te kopen. Het is dan ook geen wonder dat zoekt naar Zolpidem Kruidvat. Jammer genoeg zijn drogisterijen niet bevoegd voor de verkoop van dit type slaapmedicatie. Je hebt hier maar twee opties voor:

  • Een recept bij de dokter aanvragen.
  • Zolpidem kopen bij een online apotheek.

 

Medicijnen kopen zonder recept

Wil jij het liefst slaapmedicatie kopen zonder eerst langs de dokter te gaan, dan raden we je aan dit te doen bij een betrouwbare online apotheek. Alleen op die manier ben je er zeker van dat je ook zonder recept de beste kwaliteit medicatie in huis krijgt.

 

Online Zolpidem kopen

Het grote voordeel van online medicijnen kopen is dat je niet de deur uit hoeft. Bestellingen worden vaak binnen 1 dag geleverd bij je thuis. Let er wel op dat je veilig online kan betalen met internet bankieren of bijvoorbeeld Bitcoin. Goede online apotheken versturen hun bestellingen in discrete verpakkingen zodat alleen jij weet wat je ontvangt.

 

Dit zijn de Zolpidem bijwerkingen

Net als andere slaapmedicijnen kan deze medicatie tot bijwerkingen leiden. Wij raden daarom aan om altijd de bijsluiter goed door te nemen en contact met je huisarts op te nemen wanneer je ook andere medicijnen gebruikt. Wil je meer weten over de bijwerkingen van slaapmedicatie zoals slaappillen? Wij hebben een complete pagina met informatie hierover voor je klaar staan.

 

Kan Zolpidem gewichtstoename veroorzaken?

Dit medicijn zorgt niet perse voor gewichtstoename, het heeft namelijk een lage invloed op je hormonale huishouden. Mensen die dit medicijn gebruiken kunnen wel meer trek en honger ervaren in de avond. Als je hierdoor meer gaat eten kan je gewicht toenemen.

 

Krijg je van Zolpidem hallucinaties?

Hallucinaties (in de nacht) zijn een zeer zeldzame bijwerking van dit medicijn. Het komt voor bij minder dan 1% van de gebruikers. Krijg jij na het nemen van deze medicatie last van hallucinaties, dan raden we je aan om te stoppen met dit type medicijn en contact op te nemen met je huisarts. Jullie kunnen vervolgens samen kijken naar een oplossing die past bij jouw specifieke gezondheidssituatie.