Alles over Lorazepam

Lorazepam informatie en ervaringen

Wie een goede nachtrust en een ononderbroken slaap wil hebben kiest vaak voor slaapmedicijnen of slaappillen. Een goed voorbeeld hiervan is Lorazepam. Dit slaapmedicijn is uitgegroeid tot één van de meest gekozen medicijnen van Nederland voor de hieronder omschreven doeleinden. Wil jij dit medicijn gaan gebruiken of wil je online Lorazepam kopen zonder recept? Kies dan voor een betrouwbare online apotheek.

Wat is Lorazepam

Lorazepam is een vorm van spierverslapper die uitermate effectief is als slaapmedicijn. Veel artsen kiezen voor deze medicatie bij patiënten die last hebben van:

 • Angst en stress.
 • Slaapproblemen.
 • Onrust.
 • Ontwenningsverschijnselen.
Lorazepam informatie. Chemische structuur van Lorazepam.

Lorazepam kopen

Lorazepam is een vorm van medicatie die niet vrij verkrijgbaar is in de drogist. Wil jij deze medicatie kopen, dan moet je dit regelen via de dokter en apotheek. Veel mensen kiezen ervoor om hun situatie met hun huisarts door te spreken. Deze kan vervolgens een recept uitschrijven voor dit medicijn.

Kan je Lorazepam kopen zonder recept?

Heb jij geen recept of ben je niet in staat om naar de dokter te gaan? Dan kan je ervoor kiezen om online lorazepam te kopen zonder recept. Via een betrouwbare online apotheek kan je namelijk rechtstreeks medicijnen bestellen zonder de tussenkomst van een huisarts. 

Natuurlijk is een huisarts altijd beschikbaar voor vragen over jouw gezondheid en medicatie.

Lorazepam dosering

Dit medicijn wordt geleverd in verschillende doseringen. Wij raden je aan om altijd de bijsluiter goed door te nemen en een arts te raadplegen om de juiste dosering voor jouw situatie te bepalen. Dit medicijn wordt over het algemeen geleverd in de volgende doseringen:

 •  0.5 mg
 • 1 mg
 • 2.5 mg
 • 5 mg
 • 10 mg

Mag je met Lorazepam autorijden?

Dit medicijn is erg krachtig. Sommige mensen slikken het sporadisch, bijvoorbeeld bij vliegangst. Andere gebruiken het gedurende een paar weken, bijvoorbeeld als slaapmiddel. Veel mensen die deze tabletten slikken raken er versuft van. Hierdoor is het niet verstandig om auto te rijden. De officiële instructies zijn:

Gebruik je deze medicatie slechts sporadisch? Dan mag je na 72 sinds inname van je laatste tablet weer autorijden.

Gebruik je het voor een langere termijn? Dan mag je niet meer autorijden tot je weer gestopt bent.

Lorazepam bijwerkingen

Veel mensen vragen zich af wat de Lorazepam bijwerkingen zijn. Net als andere vormen van medicatie kan ook dit medicijn bijwerkingen met zich meebrengen. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen hier last van krijgt. Dit verschilt per persoon en hangt van je lichaam en situatie af. Wij maken dan ook een verschil tussen veel voorkomende bijwerkingen (1 op de 3 gebruikers) en zeldzame bijwerkingen (1 op de 100 gebruikers)

Veel voorkomende bijwerkingen

 • Een versuft, slaperig gevoel.
 

Zeldzame bijwerkingen

 • Hallucinaties
 • Geheugenverlies na inname
 • Slaapproblemen.

 

Ondanks dat niet iedereen last krijgt van bijwerkingen is het slim om er alert op te zijn. Veel slaapmiddelen hebben dezelfde bijwerkingen omdat ze op eenzelfde manier werken. Toch is het slim om je goed te verdiepen in de kleine verschillen. Op die manier kies je een slaapmiddel dat bij je past. Wil je meer weten over de verschillende slaapmiddelen en de bijwerkingen en ervaringen hiervan? Je leest er meer over op onze site.

 

Lorazepam ervaringen

Wie meer wil weten over Lorazepam ervaringen doet er goed aan om zich te realiseren dat dit veelzijdige medicijn op verschillende manieren wordt gebruikt. Iemand die deze slaappillen slikt voor een betere nachtrust zal een andere ervaring hebben dan iemand die het slikt tegen angstaanvallen. Toch willen wij 2 specifieke ervaringen doornemen, omdat ze erg relevant zijn voor dit medicijn:

Gewenning

Gewenning treedt op bij mensen die dit medicijn langdurig slikken. Doordat het lichaam zo vaak dit medicijn heeft verwerkt raakt het letterlijk gewend aan de actieve stoffen. Hierdoor zal zelfs een grotere dosis minder tot geen effect hebben.

Gelukkig is de gewenning goed op te lossen: Door tijdelijk of permanent te stoppen met het gebruik van deze medicatie zal de gewenning langzaam afnemen om uiteindelijk compleet te verdwijnen.

Afhankelijkheid

Wie langdurig dit medicijn slikt kan te maken krijgen met afhankelijkheid, ook wel verslaving genoemd. In dit geval kan je niet zomaar stoppen met het slikken van de medicatie en dien je langzaam onder begeleiding af te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld met een afbouwschema dat je huisarts op kan stellen.