Zopiclon, de werking, bijwerkingen en ervaringen

Dit moet je weten over Zopiclon

Niet iedereen valt makkelijk in slaap. Juist voor de mensen die hier moeite mee hebben schrijven artsen vaak Zopiclon voor. Maar wat is dit medicijn en waarom is het zo effectief? In dit artikel duiken wij dieper in de werking van deze medicatie en beantwoorden wij de belangrijkste vragen.

Ben jij op zoek naar slaappillen voor een betere nachtrust? Vergelijk dan de verschillende slaapmedicaties aan de hand van onze blogs. Veel medicijnen werken ongeveer hetzelfde maar verschillen erg in daadwerkelijk gebruik. Vooral voor mensen die moeten autorijden of andere medicatie slikken kan dit impact hebben.

Wat is de Zopiclon werking

Zopiclon is een veel gebruikt en bovenal krachtig slaapmiddel. Slapeloosheid ontstaat door fysieke of mentale spanning in het lichaam, dat wordt gereguleerd in het brein. Dit slaapmiddel beïnvloed de prikkelverwerking in de hersenen waardoor je ontspannen raakt. Het is dan ook een snelwerkend slaapmiddel dat zorgt voor een langdurige nachtrust zolang de actieve stof in je lichaam zit. Na ongeveer 7 tot 8 uur is het product uitgewerkt.

Zopiclon wetenschappelijke structuur.

Zo kan je het beste Zopiclon kopen

Ben jij op zoek naar een effectief slaapmedicijn en wil je dusdoende Zopiclon kopen? Dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Wij zien namelijk veel vragen langskomen over het kopen van dit medicijn:

Kan je Zopiclon bij Kruidvat kopen?

Drogisterijen in Nederland verkopen veel verschillende soorten medicijnen, waaronder homeopatische slaapmiddelen. Jammer genoeg is Zopiclon niet verkrijgbaar bij de Kruidvat, noch is het verkrijgbaar bij andere drogisterijen. Wie dit middel wil kopen moet dit vaak doen op recept van een huisarts, of via de apotheek.

Kan je Zopiclon bestellen zonder recept?

Zopiclon valt onder de categorie van medicijnen waar extra aandacht voor nodig is. Daarom halen veel mensen dit op via een recept bij de huisarts. Toch kan lang niet iedereen bij de huisarts langs om een recept op te halen. Sommige mensen hebben een druk leven, anderen zijn juist slecht te been. Wat je situatie ook is, er is een oplossing: je kan namelijk Zopiclon kopen zonder recept via een online apotheek. Deze instanties verkopen medicijnen zonder recept. Het heeft dezelfde kwaliteit van hetzelfde merk, maar dan gemakkelijk aan huis bezorgd.

Dit zijn de Zopiclon bijwerkingen

Bijna alle medicijnen hebben bijwerkingen. Dit hoeft geen probleem te zijn, gezien lang niet iedereen last krijgt van medicinale bijwerkingen. Slechts een klein deel van alle patiënten kan het ervaren. Daarnaast zijn sommige bijwerkingen een stuk zeldzamer dan anderen. Daarom hebben wij de Zopiclon bijwerkingen opgedeeld in de volgende groepen:

Bijwerkingen

Er is slechts één bijwerking die we vaak zien bij dit medicijn: sufheid. Bij ongeveer 30% van de gebruikers kunnen we in mindere mate zien dat ze een versuft gevoel hebben. Dit geldt alleen gedurende het gebruik van het medicijn en het actieve halfleven hiervan. Na ongeveer 8 uur zal de sufheid vanzelf ophouden.

Ongebruikelijke bijwerkingen

1 tot 10 op de 100 mensen kunnen last krijgen van ongebruikelijke bijwerkingen. Deze kleine groep mensen ervaart bijvoorbeeld een droge mond, gewenning, proeft een bittere smaak of krijgt darm- maagklachten. Ook kan er tijdens de nacht sprake zijn van moeilijk praten, nachtmerries of overgevoeligheid in het lichaam.

Zeldzame bijwerkingen

Minder dan 1% van de gebruikers kan deze zeldzame bijwerkingen ervaren: Een vermindering van emoties of lust. Omdat het medicijn prikkels in de hersenen reguleert kan dit bij een heel klein deel van de mensen tot verminderde emoties leiden. Ook bestaat er een hele kleine kans op geheugenverlies voor de momenten tussen het innemen van het medicijn en het slapen zelf. Deze bijwerkingen zijn erg zeldzaam maar kunnen plaastvinden

Merk je dat je last hebt van één van deze bijwerkingen? Neem dan altijd contact op met je huisarts om tot een oplossing te komen. Mogelijk zijn er andere medicijnen die een beter effect hebben op jouw lichaam.